Jesenske počitnice v ZPM Maribor

Iz ZPM Maribor smo prejeli spodnje obvestilo. Vabljeni, da se jim pridružite.

Pozdravljeni prijatelji mladine

JESENSKE POČITNICE bodo prva priložnost za kratek oddih v tem šolskem letu, zato 30. oktobra ter 2. in 3. novembra otroke vabimo na ustvarjalno sproščanje in preživljanje prostega časa v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor. Na voljo bodo ustvarjalne delavnice in igre, obiskali pa bomo tudi muzej in kot pravi detektivi raziskovali mesto.

 30. 10., 8.00–16.00, SKRIVNOSTNA NOČNA BITJA

Izdelovali bomo coprnice, ki na nosu nosijo bradavice, duhove, ki strašijo domove ter pajke in druge male prikupne gomazeče stvarce.

2.–3. 11., 8.00–16.00, JESENSKE ZGODBE

Navdih za ustvarjanje nam bo slikovita jesenska narava. Iz pisanega listja, storžev, kostanjev in drugih naravnih materialov bomo izdelali dekoracije, slike, obeske …

2.–3. 11., 10.00–12.00, SLEPI ZAJČEK

Gospod Jože nam bo predstavil miselne igre iz lesa, ki jih je izumil in izdelal sam. Med njimi je najbolj zanimiva igra Slepi zajček na šahovskem polju, pri kateri bomo razgibali možgane in urili vztrajnost.

2. 11., 9.30–13.00, MUZEJ ZA MIR

Svet je veliko bolj pester in zanimiv, če na njem živijo različni ljudje, vsak s svojimi navadami in posebnostmi. Muzej za mir nam sporoča, da je za MIR na svetu najpomembnejše spoštovanje raznolikosti in strpnost med ljudmi. (Muzej narodne osvoboditve Maribor)

 3. 11., 9.30–13.00, MARIBORSKI DETEKTIVI

Na raziskovalnem sprehodu po Mariboru bomo odkrivali znamenite stavbe, spomenike in zanimive zgodbe iz mestne preteklosti.

 

Delavnice potekajo v Domu ustvarjalnosti mladih (DUM) Maribor, kjer je tudi zbirno mesto za izleta. Vse dejavnosti so brezplačne, potrebna pa je predhodna prijava.

DODATNE INFORMACIJE IN PRIJAVE: INFO-DUM (Dom ustvarjalnosti mladih Maribor, Razlagova 16), telefon: 02 229-94-50 ali 040 433-511, e-pošta: info.dum@zpm-mb.si.

Pridružite se nam, zabavno bo!

Zveza prijateljev mladine Maribor

(Visited 137 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost