OBVESTILO – validiranje IJPP vozovnic

Vir: pixabay.com

Iz avtobusnega prevozništva Arriva smo prejeli spodnje pomembno obvestilo:

Spoštovani starši,

naslednje sporočilo je namenjeno učencem, ki uporabljajo avtobusni prevoz Arriva in so letos prejeli nove vozovnice (IJPP):

V septembru so učenci, ki za pot v šolo uporabljajo redne linije prejeli nove vozovnice. Žal ugotavljamo, da se le malo uporabljajo.

Validiranje v javnem potniškem prometu (IJPP) je obvezno za vse potnike, zato ponovno pozivamo k obveznemu validiranju.

Preden učenec vstopi na avtobus, mora imeti vozovnico pripravljeno in ko vstopi, jo približa čitalcu, ki s piskom zabeleži prisotnost imetnika vozovnice. V kolikor vozovnica ne bi delovala oziroma bi bilo karkoli z njo narobe, naj to sporoči v tajništvo šole.

Validiranje je pomembno ne samo zaradi beleženja prisotnosti, pač pa je to tudi dokaz, da učenec uporablja prevoz za pot v šolo in je hkrati preko nje tudi zavarovan, v kolikor bi prišlo do nezgode. (V primeru nevalidacije je prisotnost in uveljavljanje odškodninskega zahtevka zelo oteženo.)

V naslednjem mesecu in naprej bomo izvali promocijo in nadzor nad validiranjem, zato prosim opozorite učence, da se ne prestrašijo, v kolikor jih kontrolor ali voznik povpraša po vozovnici.

Priporočamo, da imajo otroci vozovnice v primernem ovitku ali na kakšnem obesku, da jih hitro najdejo, nikakor pa je ne smejo luknjati, saj potem načeloma ne delujejo več.

Pojasnilo: Učenci, ki ne uporabljajo javnega prevoza (torej uporabljajo pogodbeni prevoz – šolski avtobus), vozovnic ne potrebujejo in za tiste je to obvestilo brezpredmetno.

Hvala in lep teden želim,

 Tamara Sajovic Šajtegel

Vodja komerciale vzhod, Arriva

 

V kolikor ste/boste še starši oddali vlogo v začetku oktobra, predlagajo letno vozovnico, za kasnejše prijave pa mesečno, ki jo boste morali starši zaenkrat podaljševati ali v Lovrencu na Pohorju ali v Slovenski Bistrici.

(Visited 43 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost