Strokovna ekskurzija v Gradec

V petek, 17. 5. 2024, smo se z učenci, ki vestno obiskujejo fakultativni pouk nemščine, podali na raziskovanje drugega največjega mesta Avstrije, Gradca.

Najprej smo se peš odpravili od opere do virtualne sobe pobega, kjer so se učenci potopili v virtualni svet in se med sabo pomerili v igri Jungle quest.

Naprej nas je pot vodila do glavnega trga, kjer smo si ogledali čudovito arhitekturo mesta. Med najbolj zanimive sodita zagotovo Kunsthaus (hiša moderne umetnosti) ter Landhaus (deželna hiša), kjer se nahaja graška orožarna, ki ponuja več 3000 eksponatov na ogled.  Od tu smo že videli naš naslednji cilj: Grajski grič Schlossberg z urnim stolpom. Kar 260 stopnic vodi do vrha od koder smo imeli lep razgled na mesto. Najpogumnejši so se s hriba spustili po 64 m dolgem,  podzemnem toboganu. Ta doseže tudi hitrost 25km/h.

Pod gričem smo v trgovinicah kupili še nekaj spominkov in se odpravili proti Murinsel -umetnemu otoku v obliki školjke na reki. Gre za jekleno konstrukcijo, ki je bila zgrajena leta 2003, ko je bil Gradec imenovan za kulturno prestolnico Evrope.

Na koncu ekskurzije nam je ostalo tudi nekaj prostega časa, ki smo ga preživeli po svoje, se družili in ustvarjali nepozabne spomine.

Petra Polanec

(Visited 102 times, 1 visits today)
Dostopnost