Vesela šola 2023/2024

Vir: http://www.veselasola.net/

Dragi veselošolci!

Z velikim veseljem vas vabim k sodelovanju v novo sezono tekmovanja Vesela šola. Tudi letos bo naša posebna misija, MISIJA ZNANJE in koncept misije, da bomo tudi z družbeno aktualnimi temami (LEGO – igrača stoletja; Vodna ujma: poplave; Umetna inteligenca, ChatGPT ; 100 – veliki Calvino; Svet ptic: Kaj je res in kaj je laž? (medijska pismenost…) poskusili slediti dogajanju v svetu in vas ozaveščati z zanimivo predstavljenimi in poučnimi temami.

CILJI MISIJE ZNANJE

Želja, da bi to za vas bila pustolovščina, v kateri bomo spodbujali odkrivanje novih stvari, ustvarjalnost, sodelovanje in kritično razmišljanje. Znanje bo lahko tudi nagrajeno, če boste sodelovali v mesečnih izzivih.

KAJ PRIDOBITE S SODELOVANJEM PRI VESELI ŠOLI?

Poleg dragocenega znanja seveda? Prijavljeni veselošolci lahko že med letom s sodelovanjem v nagradnih igrah in reševanjem spletnih učnih poti dobite knjižno ali kakšno drugo zabavno in koristno nagrado. Z nekoliko več truda pa lahko ob koncu šolskega leta stojite na odru zmagovalcev in osvojite tudi kakšno bolj »resno« nagrado, ki vam lahko polepša zaslužene počitnice. Med temi so poletni kampi, šole tujih jezikov, družinski izleti, knjige in druge privlačne nagrade. 

Tisti učenci od 7. do 9. razreda, ki dosežete najvišjo raven in osvojite zlato ali srebrno priznanje, zbirate tudi točke za pridobitev Zoisove štipendije. 

🏅 Šolsko tekmovanje bo 6. marca, državno pa 10. aprila 2024 🏅

Tekmovanje v znanju Vesele šole ti ponuja dobro podlago za nadaljnje učenje in širi tvoje poznavanje različnih področij.

Letošnjo sezono Vesele šole bo vse učence, od 4. do 9. razreda, vodila mentorica Monika Biderman, pri kateri se tudi prijavite na sodelovanje in tekmovanje.

Dostop do veselošolske priloge ostaja enak – lahko jo še naprej prebirate v šolski knjižnici, kopijo poiščete na spletni strani šole ali se naročite na revijo Pil.

Teme Vesele šole so vsak mesec objavljene v tiskani prilogi revije Pil ter na spletu v obliki učnih poti za vsako stopnjo posebej. Prav tako pa spremljajte spletno stran http://www.veselasola.net/

Šolsko tekmovanje: 06. marec 2024

Državno tekmovanje: 10. aprila 2024

Za šolsko tekmovanje pridejo v poštev teme od septembra 2023 do vključno februarja 2024, za državno tekmovanje pa še marčna tema in članki iz revije Pil, ki so označeni z logotipom Vesele šole.

Seznam tem za šolsko leto 2023/20234

 

VESELA ŠOLA BERE

Tudi letos se pri Veseli šoli bere, in sicer se bo brala knjiga KLEMENTINA IMA RADA RDEČO  (Krystyna Boglar) od 4. do 6. razreda. Knjiga STRAŠILKA (Davorka Štefanec) pa od 7. do 9. razreda.

Prebrana knjiga se vam upošteva tudi za Prežihovo bralno značko.

Prisrčno vabljeni na zabavo in spoznanje, da je šola lahko resnično tudi vesela in zanimiva.

Mentorica Monika Biderman

(Visited 219 times, 1 visits today)
Dostopnost