VESELA ŠOLA 2020/2021

VESELA ŠOLA VESELO BERE

Letošnje leto Vesele šole je v polnem zagonu in s tem par novosti: v šolskem letu 2020/2021 se boste učenci 4., 5. in 6. razredov na tekmovanje pripravljali pod vodstvom mentorice Tine Rajšter. Učence 7., 8. in 9. razredov bo pod svoje okrilje sprejela mentorica Monika Biderman. Pri mentoricah se prijavite na sodelovanje v interesni dejavnosti in tekmovanje.

Tudi letos so organizatorji poskrbeli za vsakomesečne natečaje, na katerih si lahko izborite posebne nagrade z izpolnjevanjem učnih poti.

Teme Vesele šole so vsak mesec objavljene v tiskani prilogi revije Pil ter  podane na spletu v obliki učnih poti. Do njih lahko dostopate na spletni strani šole pod zavihkom »VESELA ŠOLA«, si sposodite kopijo Pil-a v šolski knjižnici ali se naročite na revijo Pil.

Veselošolsko druženje se zaključuje s spomladanskim šolskem tekmovanjem in mesec kasneje na državnem tekmovanju.

Šolsko tekmovanje: 10. marec 2021

Državno tekmovanje: 14. aprila 2021

Na tekmovanjih boste izkazali znanje, ki ste ga pridobili iz mesečnih tem. Eno vprašanje se bo nanašalo tudi na prebrano knjigo sezone. Teme od septembra 2020 do vključno februarja 2021 pridejo v poštev za šolsko tekmovanje. Za državno tekmovanje pridejo v poštev še marčevska tema in članki v reviji Pil z oznako Vesela šola.

Seznam tem za šolsko leto 2020/2021:

SEPTEMBER: Pridni kot čebele

OKTOBER: Veličastni balet

NOVEMBER: Vikingi – temno rdeči morski ptiči

DECEMBER: Svetovni ocean

JANUAR: Slovensko gorništvo

FEBRUAR:Pogled v vesolje

MAREC:  Epika (Starega veka)

APRIL: V Dubaj na Expo

MAJ: Košarka in Eurobasket 2021

JUNIJ: Največji slovenski biseri

JULIJ: Veselošolska prireditev

(Visited 22 times, 1 visits today)
Dostopnost